Select Page

All You Need is Love!

by | jan 29, 2015 | feiten

De Facebook Valentijnsactie is nog niet ten einde, maar ik zit nu al vol inspiratie voor een nieuwe weggeef ronde. Wat een leuke reacties, en wat doen mensen een boel meer dan alleen de pagina sharen en liken. Ik weet inmiddels van totaal onbekenden hoe lang ze getrouwd zijn en met wie, wat voor herinneringen ze hebben aan Valentijnsdag, waarom ze zo graag een nachtje B&B cadeau krijgen en wat een unieke kans dit is om weer even samen romantisch te zijn. Mensen schrijven graag over hun liefde.

Het doet me denken aan mijn baan als redacteur bij All You Need Is Love. Vier jaar heb ik daar gewerkt en bergen met brieven gelezen van kijkers met liefdesperikelen. Toen ik solliciteerde werd ik gewaarschuwd dat het keihard werken was, veel overuren en stress. Maar dat kon me niet schelen, ik was jong, ik had geen vriend, geen kinderen, geen huisdieren, ik kon al mijn tijd in dat programma steken en dat deed ik dus ook. Enig vond ik het!

Op een gegeven moment ga je patronen ontdekken in al die items. Dat vrouwen bijna nooit hun man terug willen als ze eenmaal bij hem weg zijn gegaan bijvoorbeeld. En dat mannen hun vrouw bijna nooit verlaten voordat ze een ‘opvolgster’ gevonden hebben. En dat het niet meevalt om een lange relatie romantisch en fris te houden. Want wat kan dat toch makkelijk en ongemerkt naar de achtergrond verdwijnen, oprechte aandacht voor elkaar.

Ik kan er over mee praten. Er zijn jaren geweest dat we niet eens onze huwelijksdag vierden omdat er een kind ziek was, of omdat ik op het punt van bevallen stond of omdat we samen total loss waren van honderd gebroken nachten achter elkaar. En dat zijn dan nog gewoon etentjes. Een nacht weg samen is al helemaal een zeldzaamheid, aangezien ik de boel thuis moet regelen en vaak halverwege bedenk dat ik toch het liefst in mijn eigen bed slaap. Stom is dat.

Maar er gloort hoop want nu de jongens wat ouder zijn is het niet zo ingewikkeld meer. Onze laatste trouwdag gingen we eten in Amsterdam en omdat we allebei geen Bob wilden zijn besloten we op de dag zelf ook te blijven slapen (aanrader trouwens, last minute boeken is stukken goedkoper). Dat werd een ouderwets goeie avond. Na het diner was het maar tien minuten lopen naar het hotel, maar we hebben er drie uur over gedaan. Elk kroegje zijn we in gedoken en na de laatste ronde konden we weer concluderen dat we elkaar nog steeds de leukste vonden. Zulke gesprekken heb je meestal niet aan je eigen keukentafel, daarvoor moet je weg en daarom is deze Facebook actie. Ik gun het iedereen zo! Zaterdag kies ik geblinddoekt de winnaar, maar er komt zeker een volgende kans.

Follow