Select Page

Een mirakel bij de kapper

by | jan 18, 2017 | twijfels

Wat doet een kapper toch met je haar waardoor het altijd beter zit dan je zelf ooit voor mogelijk had gehouden? En hoe kan het dan dat ik er na een eerstvolgende wasbeurt weer bij loop met een bos stro?

Ik heb me laatst laten knippen met een nieuwe krullen techniek. Nu zit ik sinds een aantal jaren erg regelmatig bij de kapper omdat ik anders als een volledig grijze duif door het leven zou moeten en daar vind ik het nog iets te vroeg voor. Voor die tijd kleurde ik mijn haar zelf maar dat moest op een gegeven moment zo vaak dat al die lagen verf op elkaar steeds donkerder werden. Honingbruin werd ravenzwart en dat was toch niet de bedoeling.

Knippen doet meestal een goede vriendin van mij, een vakvrouw overigens. Maar de “City Spa” waar ik gekleurd wordt, daar hadden ze het uitgebreid met me gehad over die nieuwe techniek. Ideaal voor mijn haar. Ze hadden er een speciale opleiding voor gevolgd, een speciale schaar, en ze knipten lokje voor lokje met een speciale draai. Ja, het was alsof ze alles alleen voor mij in stelling hadden gebracht. De kapster zelf heeft ook krullen en die zitten wonderbaarlijk mooi: ja hoor, geknipt en verzorgd met het krullenarrangement! Dat trok mij uiteraard over de streep, een betere reclame is er niet. Pijpenkrullen van kruin tot punt, wie wil dat niet?

Twee keer zo lang zat ik in de stoel en ik moest twee keer zoveel betalen als voor een normale knipbeurt. Een speciale kam werd ook aanbevolen. En toen ik onder de climazon vandaan kwam (de droogkap van tegenwoordig) was daar de openbaring: alle lokken krulden. Van boven tot onder, in schitterende gedraaide strengen. A miracle.

Maar het mirakel heeft slechts drie dagen standgehouden. Daarna waste ik het zelf, gebruikte braaf de kam die ik erbij had gekocht, masseerde netjes de aanbevolen creme in de lokken, hing met mijn hoofd ondersteboven om alles er goed in te kneden zoals de kapster het ook deed, en toen moest ik afwachten bij gebrek aan climazon.

Een uur later zag ik er toch heel anders uit dan die middag bij de kapper. Gewoon weer zoals altijd, een paar goeie krullen ergens in mijn nek en de rest kroes.

Had ik dan toch die tube “curl treatment” erbij moeten kopen? Of ben ik vergeten de creme lok voor lok aan te brengen? Zal ik zo’n climazon in huis halen? Andere shampoo dan?

Ik vrees dat een personal hairdresser, naast de personal trainer, de enige mogelijkheid is. Ik heb het niet in de vingers. Een andere, goedkopere, mogelijkheid is, om de spiegel zo min mogelijk op te zoeken. Dat is sowieso een beter idee op deze leeftijd. Misschien dat ik dat als nieuwe techniek in de markt ga zetten.

Follow