Select Page

Lekker makkelijk annuleren

by | feb 14, 2017 | gedachten

Als je een hotelkamer boekt van maandag tot woensdag dan kan de hoteleigenaar er van uitgaan dat de kamer maandag tegen de middag of avond bezet is en woensdag na een uur of 11 weer vrij komt. Zou je zeggen. Maar die vlieger gaat allang niet meer op.

Reserveringen, ver vooruit, meerdere dagen of maar een nachtje worden met hetzelfde gemak weer geannuleerd. Ik ben gestopt om daar lang over in te zitten want even zo vaak worden die dagen weer geboekt door anderen.

Deze aankomende zaterdag 18 februari breekt alle records wat betreft boekingen en annuleringen. Ik heb maar één B&B kamer, en die is best gewild, vooral op zaterdag, maar dat hij op een bepaalde datum zes keer geboekt wordt, dat is een unicum. Het ging denk ik ongeveer zo:

Op 27 oktober 2016 bedacht de Roemeense meneer Merla dat het tijd werd voor een oppepper in de relatie. Wellicht is Valentijn ook tot Roemenië doorgedrongen en bedacht Merla dat de dinsdag wel een erg ongezellige dag was om dat te vieren en dat zaterdag de 18e beter uit kwam. En weet je wat, we doen de vrijdag er ook bij, dus hij surfte rond op Booking.Com en kwam een alleraardigst B&B’tje tegen in een pittoreske omgeving midden in Nederland. Romantischer kon het niet. Geboekt dus! Maar die avond kreeg Merla knetterende ruzie met zijn eega want die had hele andere plannen voor Valentijn. Merla dacht: Ho eens even, wij gaan helemaal nergens iets vieren op deze manier, ik ben er helemaal klaar mee, en Merla cancelde de boeking.

Op 5 november 2016 had ene Maike uit Duitsland een tof plan. We zullen nooit weten wat ze precies in de pen had maar bij haar boeking vermeldde ze dat ze om 11.00 op zaterdag wilde inchecken en om 15.00 op zondag pas wilde uitchecken. Feitelijk zou ik de gasten van vrijdagavond dan zo vroeg mogelijk de deur uit moeten werken om de kamer op tijd klaar te hebben voor mevrouw Maike. Dat was wel een ernstig geval van grenzen oprekken en ik ging daar als doorgewinterde B&B houder niet mee akkoord. Dat gaat bij Booking.Com gelukkig heel makkelijk: je geeft gewoon aan dat dat helaas niet mogelijk is. Diezelfde dag annuleerde mevrouw haar reservering.

De kamer was weer vrijgegeven, tot 10 november. Toen was Kristov uit Polen erg geïnteresseerd in een verblijf met zijn vrouw in onze herberg. Zou het een feestweekend zijn in het Oostblok? Ik heb eerlijk waar nog nooit eerder Roemeense of Poolse gasten gehad. Maar Kristov was lange tijd in zijn nopjes met dit uitje in het vooruitzicht totdat hij op 8 januari 2017 promotie maakte op zijn werk en waarschijnlijk de eerste maanden vast zou zitten aan weekenddiensten. Helaas, de 18e februari was het onmogelijk om er even tussenuit te gaan en op 9 januari moest Kristov tot zijn grote spijt zijn verblijf hier annuleren.

Op 10 januari kwam er een reservering binnen van Marisa uit Spanje en uw gastvrouw sprong een gat in de lucht want Spanjaarden komen hier niet zo veel en ik hou zo van die taal. Marisa was nog nooit in Nederland geweest en de typisch Hollandse uitstraling van Oud-Zuilen trok haar over de streep om die kant van Europa eens te gaan verkennen met haar vriendje. Ze vertelde op haar werk dat ze een B&B in Holanda had geboekt, maar niet iedereen reageerde even enthousiast. Een oudere collega wist te vertellen dat het hier zo koud is in februari dat ze soms een schaatstocht door het halve land uitzetten omdat alles bevroren is. Daar had de Andalusische Marisa niet bij stilgestaan en ze hield helemaal niet van kou! Op 21 januari annuleerde ze haar reservering.

Drie dagen later was Martin uit Keulen blij dat hij eindelijk een B&B gevonden had. Hij moest op 18 en 19 februari werken op de Jaarbeurs in Utrecht en wilde liever niet in het stadscentrum slapen. Hij had al eerder gezocht naar een klein hotelletje, buiten in de natuur waar hij ’s avonds nog een rondje kon hardlopen, maar pas op 24 januari zag hij dat B&B Klein Zuylenburg beschikbaarheid had. Precies wat hij zocht dus hij boekte. Een week later echter gleed hij lelijk uit op de trap bij zijn voordeur en bleek zijn enkel gebroken te zijn. Hij moest in het gips en de dokter zei dat het wel een week of zes kon duren voor hij weer gewoon kon lopen. Hardlopen zat er dus niet in, en dat weekend op de beurs was ook nog maar de vraag of hij dat zou volhouden. Waarschijnlijk zou zijn bedrijfspartner dat van hem overnemen. Hij moest dus helaas annuleren.

Op 7 februari j.l. werd de kamer geboekt door de Nederlandse Mathijs. Hij heeft nog twee dagen om kosteloos te annuleren dus ik blijf in spanning. Zal hij zich er van bewust zijn dat de kamer zo gewild is in deze B&B op zaterdag 18 februari 2017? Ik hoop het zo!

PS: Namen en land van afkomst zijn niet gefingeerd, maar we zullen nooit weten wie deze personen zijn.

Follow my blog with Bloglovin

Follow