Select Page

Nieuwe website

by | nov 18, 2014 | feiten

Toen mijn kinderen nog peuters waren vond ik het niet eerlijk dat er zo veel meer meisjeskleding te vinden was dan jongenskleding. Drie jongens hebben we. Kijk eens in een doorsnee kinderkleding zaak en de rekken hangen vol met fleurige meidenkleding en voor jongens is slechts een klein hoekje met blauw en grijs gereserveerd. Nu moet ik toegeven dat het de laatste jaren wel verbeterd is, het is waarschijnlijk meer zonen-moeders opgevallen! Maar ik zag een gat in de markt en ik begon mijn eigen webshop “Jochies” met tweedehands jongenskleding. Ik abonneerde me op zo’n webshop-sjablonen-maker en na een tijdje freubelen had ik een heuse website. Had ik toen maar groots doorgepakt, dan was ik misschien wel de eerste Zalando van toen.

Jochies was geen succes, maar dat je zo makkelijk iets online kunt beginnen was wel een openbaring. Er hoefde geen cursus of opleiding aan te pas te komen, want alle informatie was op het internet zelf te vinden. Zo las ik over webhosting, domeinnamen, uploaden, plugins, downloaden en html-editors en ik begreep dat het helemaal niet nodig was om ingewikkelde codes te leren om een website te maken. Ik kocht Frontpage en had na veel bloed, zweet en tranen mijn schilderijen online. Het zag er niet uit maar het was gelukt en ik vond het ontzettend leuk om mee bezig te zijn, bijna zo leuk als schilderen zelf! De eerste website van Bed & Breakfast Klein Zuylenburg maakte ik dus ook in Frontpage, want dat was ik gewend. Ik herinner me dat elke pagina een andere kleur had en een andere lay out, een vrolijk zooitje zeg maar.

Toen crashte mijn computer en ging ik over op Mac. Dat was de aanleiding om ook een ander programma te kopen voor mijn website. Ik ging aan de slag om dit keer in Rapidweaver de boel weer van niks af aan in elkaar te zetten. Veel meer leuks ontdekte ik: verschillende foto’s van de kamer in een diavoorstelling bijvoorbeeld, en allerlei effecten. Er moest bovendien een Facebook pagina komen en een Twitter account, foto’s op Pinterest, Tumblr. Drúk kan je daarmee zijn! Maar wat toen nog niet heel erg hot en happening was en nu wel was een blog. En schrijven vond ik eigenlijk ook heel erg leuk. Toen Gijs net geboren was had ik een column in Ouders van Nu en ik vond het jammer dat ik daarmee moest stoppen (ik werd zwanger van de tweede en dat was voor het blad niet zo interessant meer, ze zochten een ‘verse’ moeder).

Ik begon een blog op WordPress, met links naar mijn website, maar dat was een halfslachtige oplossing. Je blog moet Ín je website, anders heb je er eigenlijk weinig aan. Je kunt juist bezoekers naar je website trekken met steeds nieuwe blog berichten en zo wellicht meer klanten, of in mijn geval, B&B gasten. En zo is daar nu mijn nieuwe website geboren in WordPress. Het lijkt in eerste instantie of ie gewoon gekopieerd is, maar ook deze site is geheel vanaf een blanco pagina opgebouwd. En de blog heb ik gewoon geïmporteerd. Mijn eerdere verhalen leven dus voort onder kleinzuylenburg.nl. Nu moet ik me nog gaan verdiepen in zoekmachine optimalisatie. Een vak apart en lang zo leuk niet als lay out, kleuren en lettertypes toepassen. Maar wel heel hard nodig. Dus ciao, ik ben weer een tijdje van de straat!

PS: de B&B zelf is overigens ook toe aan een update: in de kerstvakantie gaan we een kleine renovatie doen!

 

Follow